b808e76cac26427e86636940f92fb881-1-aspect-ratio-1500-710

Diverse activiteiten tijdens open dag Drukpershal 23 maart 2024

Op zaterdag 23 maart organiseert projectteam Cromhoff in de oude Drukpershal van Wegener, aan de Getfertsingel, een open dag voor alle inwoners van Enschede. Vanaf 13.00 uur kunnen kinderen gratis deelnemen aan een speelmarkt met verschillende activiteiten. Bezoekers kunnen kennis maken met het Laadperron en je kunt de verschillende imposante ruimtes in de Drukpershal van binnen bekijken. Er zijn verschillende muzikale optredens, met als afsluiter DJ La Fuente.

Speelmarkt gratis Paasgerelateerde kinderactiviteiten
Van 13.00 tot 18.00 uur kunnen kinderen tot 12 jaar deelnemen aan diverse gratis kinderactiviteiten in de Drukpershal. Het thema voor de kinderactiviteiten is Pasen. Kinderen kunnen eieren knutselen met Kaliber, Paas gymmen met Fit & Fun, geschminkt worden door de TwenteNannies, 3D tekenen met Tetem en nog veel meer.

Ontdek uitgaan in het Laadperron en Drukpershal
Medio dit jaar zal de nieuwe horecagelegenheid, het Laadperron, officieel haar deuren openen. Tijdens deze open dag kunnen bezoekers alvast kennismaken met het Laadperron. De horecagelegenheid waarbij opladen centraal staat. Onder het genot van een speciaal biertje, muziek, en een hapje kun je hier rustig met vrienden, familie, collega’s genieten van een potje Jeu de Boules. Bij opladen hoort ook muziek, vanaf 15.00 uur tot 20.00 uur zullen de Vinyl Brothers plaatjes draaien. ’s Avonds kunnen bezoekers van 20.00 uur tot 00.00 uur genieten van optredens van DJ Robba en La Fuente in de imposante Drukpershal. Voor het avondprogramma vindt er tegen gereduceerd tarief ticketverkoop plaats.

Kijkje in de keuken van gebiedsontwikkeling Cromhoff
Deze open dag wordt georganiseerd door projectteam Cromhoff die bestaat uit de Gemeente Enschede, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Koopmans Projecten. Het gebied wordt ontwikkeld als woningbouwlocatie met honderden nieuwe woningen en bijbehorende faciliteiten. De Drukpershal is onderdeel van deze gebiedsontwikkeling en krijgt in de nieuwe wijk een centrale functie. De tijdelijkheid biedt de ruimte om er de komende jaren al gebruik van te maken. Projectteam Cromhoff gaat samen met de stad ruimte bieden aan horeca, cultuur en activiteiten. De open dag op 23 maart is de start van een nieuwe fase in Cromhoff.