Cromhoff_Enschede_Onze_Visie
Cromhoff_Enschede_Onze_Visie

Onze visie

Het gebied Cromhoff wordt helemaal opnieuw ingericht. Cromhoff bestaat uit een aantal woon-en leefsferen die onlosmakelijk met het landschap verbonden zijn.

Onze visie: We beginnen aan de Getfertsingel. Langs de Zuiderval en Burgermeester Van Veenlaan liggen kansen die op termijn kunnen worden benut. De gemeente maakte de Ontwikkelvisie Cromhoff, Back to Basic, samen met BPD en Koopmans. Op deze pagina laten we je graag alvast zien wat er met het gebied gaat gebeuren. Deze visie geeft de richting en de kaders van het project aan.

 

Twente is de streek waar prachtige traditie, landschap en innovatie hand in hand gaan

Het voortbouwen op de geschiedenis van onze stad geeft Cromhoff een unieke vibe en maakt alle Enschedeërs trots. Want hier is altijd hard gewerkt in sobere industrie gebouwen die plots populair zijn. Wat Twente in het groot is, wordt Cromhoff in het klein: een gastvrije community rondom cultuurhistorie, natuur en meer balans in je leven door anders te denken en te doen. En dat middenin de stad!

Cromhoff_Enschede_Favicon_Onze_Visie

Ervaar de reuring van rust

Cromhoff_Enschede_Favicon_Onze_Visie

Ontwikkelplannen voor het gebied

  • In totaal komen er in het gebied circa 500 extra woningen. Deze woningen worden opgeleverd in verschillende fases;
  • Er komen verschillende voorzieningen voor onderwijs, cultuur en ontspanning zoals een bioscoop in de oude drukpershal;
  • Het wordt een plek met veel reuring en een heel eigen karakter;
  • Er komt meer groen en water. Het huidige bos blijft maar wordt voor een deel omgevormd tot een nat landschap. Zo behouden we niet alleen de mooie natuur die er is maar helpt het ook tegen de klimaatveranderingen;
  • De oude Janninkhallen, de drukpershal en het kantoorpand van Tubantia blijven bestaan. Hier komen woningen, maar het wordt ook een plek waar start-ups en kunstenaars kunnen werken.

Lees de Ontwikkelvisie Cromhoff Enschede

Wat en wanneer gaat er iets gebeuren?

  • In het afgelopen jaar en in 2024 wordt er door de gemeente gewerkt aan het omgevingsplan en de vergunningen.
  • Medio 2024 starten we met de voorbereidingen voor het bouwen en de verkoop van de woningen.
  • De ontwikkeling van het gebied gaat in de jaren daarna door.