Beeld_Algemeen_OpenDag-aspect-ratio-1500-710

Informatie voor omwonenden: open dag Drukpershal 23 maart

Op 23 maart 2024 organiseren Cromhoffpark B.V., de gemeente Enschede en horecapartij Het Laadperron een open dag van de Drukpershal op het voormalige Wegenerterrein. Buurtgenoten zijn hier natuurlijk van harte voor uitgenodigd. Bewoners van 333 aangrenzende adressen hebben hierover deze week een brief ontvangen. In dit bericht vindt u alle informatie voor de volledigheid terug.

Programma open dag Drukpershal 23 maart 2024
Van 13.00 tot 18.00 uur kunnen kinderen tot 12 jaar deelnemen aan diverse gratis kinderactiviteiten bij het Laadperron. Het thema voor de kinderactiviteiten is Pasen.

Vanaf 15 tot 20 uur is er muziek van de Vinyl Brothers en kunt u kennis maken met het (later dit jaar te openen) horecaconcept het Laadperron.

Van 20:00 tot ongeveer 00:30 is de Drukpershal geopend voor mensen die een ticket hebben gekocht voor optredens van DJ Robba en La Fuente. De organisatie van het avondprogramma kunt u op 23 maart vanaf 20:00 uur bereiken per telefoon. Dat kan via telefoonnummer 06-27446358.

Voor omwonenden zijn er 50 kaarten beschikbaar voor het avondprogramma
We stellen 50 gratis kaarten beschikbaar voor direct omwonenden. Zodat u kunt ervaren hoe de avond verloopt. In de brief die u heeft gekregen staat hoe u hiervoor in aanmerking komt.

We horen graag hoe u de Open Dag op 23 maart heeft ervaren als omwonende
We nodigen u daarom uit om aan ons te laten weten wat u leuk vond, wat er minder goed ging en wat er in de toekomst beter kan. Dat kan op verschillende manieren.

  1. U kunt Rosa Vos tijdens kantooruren bellen op 06-48058334. Dit mag voorafgaand en na de open dag op het moment dat het u het beste uitkomt.
  2. U kunt mailen naar cromhoff@enschede.nl
  3. Op 26 maart kunt u tussen 16:30 en 17:30 uur (met uitloop tot 18.15 uur) langskomen aan de achterzijde van de Getfertsingel 41, bij het Laadperron. U kunt langskomen op het tijdstip dat u het beste uitkomt. Bent u op dit moment niet in de gelegenheid en hecht u waarde aan een persoonlijk gesprek? Mail of bel dan met Rosa om een afspraak in te plannen.

Voor de komende periode stellen we een klankbordgroep in
Dat komt voort uit onze wens en de wens van een aantal omwonenden om betrokken te blijven bij de tijdelijke activiteiten die in de komende 3 tot 5 jaar plaats gaan vinden in het gebied. Met een aantal bewoners spraken we hier al over op de bijeenkomst van 7 maart. De klankbordgroep is voor een nog samen af te stemmen periode een vaste gesprekspartner voor ‘Projectteam Cromhoff’ en geeft advies bij de invulling en evaluatie van het activiteitenprogramma. Binnenkort ontvangt u meer informatie hierover en kunt u zich aanmelden.

We hebben ons verspreidingsgebied uitgebreid
Direct omwonenden hebben eerder brieven van ons ontvangen. We hebben ons verspreidingsgebied inmiddels verder uitgebreid. We willen namelijk iedereen de kans bieden om aanwezig te zijn bij de Open Dag. Mocht u eerdere correspondentie niet hebben ontvangen en hier wel in geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met Rosa.

Vervolg na de bijeenkomst op 7 maart
We spraken omwonenden op donderdag 7 maart tijdens een inloopbijeenkomst. U kon kennis maken met de horecapartij het Laadperron, onze kwartiermaker voor de activiteiten, vragen stellen aan de ontwikkelaar en de gemeente over de vergunning. De panelen die we presenteerden kunt u hier vinden.

We hebben de komende periode tijd nodig om de onderzoeken voor de vergunning gereed te maken. Als alle uitgangspunten helder zijn, presenteren we die op de website en informeren we omwonenden. Dat doen we voordat de vergunning definitief wordt verleend.